Fixa till i din läshörna

En läshörna ska vara ett utrymme för att koppla av och ta det lugnt. Inred därför din läshörna med mjuka dynor och filtar. Det är också av stor betydelse vilken belysning du har. Det kan även vara trevligt med lite mjukare belysning, men det är dock viktigt att du också har bra läsbelysning. Hitta passande golvlampor endera på nätet eller i butiken. Ge dig själv möjligheten att läsa på dina egna villkor.

Miljön påverkar

Den miljö som du sitter i påverkar närmare bestämt din egen förmåga att kunna ägna den önskade uppmärksamheten på läsningen. Blir du lätt störd av föremål runt omkring? Känns utrymmet för trångt? Är det möjligtvis något ljud som stör dig? Om det är på något vis möjligt kan det vara bra om du får ett utrymme med dörr där du fixar din läshörna.

Varför vill du läsa?

Det kan i synnerhet vara mycket avkopplande att få en stund helt för dig själv. Du kan sjunka in i bokens handling och inte exempelvis behöva tänka på den stress som möjligtvis finns runt dig. Dina ögon får därmed vila sig från det blåa ljuset från mobil- och tablettskärmar. Det är ett enkelt och snabbt sätt att ladda dina batterier.

Ta en stund för dig själv

När du fixat till din läshörna så kan du ta en stund för dig själv. Koka upp ett gott te och välj en god bok att läsa. Just nu så finns inget som kan störa dig utan det är bara du och din bok. Sippa på ditt te och njut så mycket du kan. Du vet att i morgon så är det fullt upp så passa på att vila och njut av din bok.